EBSCO BiblioGraph

Verbeter de portabiliteit, zichtbaarheid en waarde van uw catalogus, en zorg dat gebruikers bronnen overal op het web kunnen vinden en raadplegen.

Illustratie van een 6-delige puzzel met elk puzzelstukje gelabeld: Linked Data, BIBFRAME, BiblioGraph, Praktijk, Voorbeelden, en Uitdagingen en oplossingen
BiblioGraph maakt gebruik van BIBFRAME en Linked Data om bibliotheekbronnen in een grafiek te verbinden, bronnen te verrijken met data uit vooraanstaande bronnen, en het publiceren van bibliotheekbronnen op elke website mogelijk te maken.

Voordelen zijn onder meer:

  • Netwerk van open bibliotheken: Door u aan te sluiten bij duizenden anderen in een linked-data-netwerk voor open zoekwebsites zoals Google, brengt u extra bezoekers naar de bibliotheek en vergroot u uw zichtbaarheid.
  • Integreerbare widgets: Koppel bronnen en maak carrousels en overzichten van items die u op websites en in apps kunt plaatsen en die gebruikers naar uw catalogus leiden.
  • Verrijking van bronnen: Verkrijg rijke aanvullende metadata over items uit gezaghebbende bronnen en geef gebruikers extra context die hen helpt bij hun onderzoek.
  • Versnel onderzoek: Maak zinvolle datakoppelingen tussen concepten, onderwerpen, mensen en plaatsen.
  • Statistieken: Meet het toegenomen bezoek aan uw bibliotheek en zie waar bezoekers vandaan komen.